Als u een nieuw huis hebt gekocht of een gloednieuwe tuin begint, zijn potten en bakken de perfecte manier om uw buitenruimte tot leven te brengen. Potten zijn ook een betaalbare manier om uw huis op te fleuren en interessante ruimtes te creëren. Een goed geplaatste pot, bak of bloembak kan elke buitenruimte transformeren, ongeacht hoe groot of klein deze is. Bij het kiezen van potten voor buiten, is het belangrijk om rekening te houden met de locatie (onder een overhangende dakrand, bij de voordeur?), grootte en vorm (rechthoekig vs rond vs zeshoekig), kleurenschema (wilt u ze allemaal hetzelfde of verschillend?), set van drie of meer? Wilt u ze van dezelfde fabrikant? Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van potten voor uw tuin als bij de tuinmeubelwinkel bent.

Kies potten die gemakkelijk te onderhouden zijn

Potten moeten gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, aangezien u dit vaak zult doen met potten voor buiten. Een terracotta pot kan bijvoorbeeld van tijd tot tijd wel wat aandacht gebruiken.

Potten gemaakt van duurzame materialen

De wereld zit vol met plastic, wat betekent dat we niet ons deel doen om de planeet schoon te houden. Maar er is een manier om potten en bakken te gebruiken zonder plastic te gebruiken! Als je op zoek bent naar potten van duurzame materialen, dan zijn terracotta of koper een prima optie. Ze zijn beide zeer duurzaam en gaan heel lang mee.

Stem uw planten en potten af op het klimaat

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van potten voor uw tuin is uw klimaat. Als u in een koud klimaat woont, vermijd dan potten die van klei of terracotta zijn gemaakt. Deze materialen zijn zwaar en breken gemakkelijk als ze nat worden. Kies in plaats daarvan voor lichtere materialen zoals plastic of metaal.

Meng verschillende vormen en maten

Vormen en kleuren zijn een geweldige manier om evenwicht in uw tuin te brengen. U wilt niet dat al uw potten dezelfde maat of kleur hebben. Door verschillende vormen en kleuren te mengen, creëert u een interessantere ruimte en kunt u ze gemakkelijker in groepen planten.

Kies levendige kleuren en heb een paar potten in één kleur

Bij het kiezen van potten voor uw buitenruimte, is het het beste om een paar van dezelfde kleur, maar verschillende grootte te hebben, om een meer interessante ruimte te creëren. Probeer bij het kiezen van kleuren iets levendigers te gebruiken dan wat u normaal binnenshuis zou kiezen. Dit zal uw tuin doen opvallen en leven brengen in uw planten. Momenteel zijn gouden bloempotten erg in trek. Deze hebben een luxe uitstraling.