Als u net zo dol bent op grillen en barbecueën als wij, dan zult u blij zijn met de nieuwste Weber gas BBQs. Deze nieuwe modellen zitten vol met handige functies en geavanceerde technologie die uw grillervaring nog beter maken dan voorheen. Bovendien zijn al deze gasgrills gemaakt van duurzame materialen die jarenlang bestand zijn tegen de elementen. Of u nu op zoek bent naar een kleinere grill voor thuis of een grotere grill voor het vermaken van gasten in uw huisje, er is een perfect model voor iedereen.

Wat is het verschil tussen een gasgrill en een houtskoolgrill?

Traditionele houtskoolgrills zijn erg populair en hebben een toegewijde schare fans. Gasgrills gebruiken echter propaan of aardgas om warmte te produceren, terwijl houtskoolgrills hout of briketten gebruiken om rook te produceren. Met andere woorden, gasgrills zijn veel gemakkelijker te gebruiken en schoon te maken dan houtskoolgrills. De meeste nieuwe gasgrills zijn ook veelzijdig genoeg om zowel buiten als binnen te worden gebruikt. Bedenk wel dat de smaak van voedsel dat op een gasgrill wordt bereid, anders is dan voedsel dat op een houtskoolgrill wordt bereid. Gasgrills geven een smaakvollere, consistentere smaak dan houtskoolgrills. Er zijn echter ook smaakverschillen tussen verschillende soorten gasgrills. Propaangrills zouden bijvoorbeeld heel anders smaken dan een aardgasgrill.

5 dingen waar u op moet letten bij het kopen van uw eerste Weber gasgrill

Allereerst moet u de juiste maat kiezen. U wilt een grill die groot genoeg is voor uw familie of gasten bij u thuis, maar niet zo groot dat hij niet in uw achtertuin past. Het is belangrijk om de afmetingen van elke gasgrill te controleren voordat u deze koopt. U moet ook de bouwkwaliteit van elk model overwegen. U wilt geen goedkope grill die niet lang meegaat. Zorg ervoor dat u een grill kiest van een betrouwbaar merk, zoals Weber. Vervolgens moet u beslissen welk type grill u wilt. Er zijn drie verschillende soorten Weber gasgrills of Weber houtskool BBQs: overdekte, open en hybride grills. Overdekte grills – Deze grills hebben een deksel en zijn zeer geschikt om binnenshuis te grillen. Ze zijn geschikt voor grote stukken vlees, zoals een hele kip of een lamsbout. Overdekte grills zijn ideaal voor feestjes thuis, omdat er veel voedsel tegelijk op past. Open grills – Deze grills hebben geen deksel, waardoor het vet en de sappen van het vlees kunnen druipen, wat een gezondere maaltijd oplevert. Als u voor een grote groep kookt, is een open grill niet de beste optie, omdat er minder voedsel tegelijk op past. Hybride grills – Deze grills zijn een combinatie van de twee vorige types. Ze bieden het beste van twee werelden. Denk ook aan de constructie van de grill. Modulaire grills zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, maar ze zijn duurder dan standaardgrills. Ten slotte moet u rekening houden met de accessoires van de grill. Sommige grills worden geleverd met zijbranders voor extra functionaliteit. Er zijn ook grills met rotisserie kits voor het bereiden van hele kippen, kalkoenen en andere grote stukken vlees.

2 van de beste Weber gasgrills: De Zespitter en de Driepitter

De Zespitter – Dit is een grotere grill die perfect is voor grote gezinnen of groepen vrienden. Het beschikt over een zijbrander en een rotisserie kit, en het is gemaakt van duurzaam roestvrij staal. De Zespitter is een uitstekende grill voor buitengebruik bij zowel warm als koud weer. De Driepitter – Dit is een kleinere grill die geweldig is voor dagelijks koken thuis. Hij heeft een zijbrander die kan worden gebruikt om water te koken of bijgerechten te bereiden. De Driepitter is een compactere versie van de Zespitter. Hij is gemaakt van staal en porselein email en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Verpakking

Welk type grill u ook kiest, u moet hem goed inpakken voordat u hem meeneemt op reis. U kunt een oude doos gebruiken voor kleinere modellen of een reiskoffer kopen voor grotere grills. Let ook op de plaatselijke voorschriften voor gasgrills.