Barbecue is een veelgebruikt woord dat wordt gebruikt om vele soorten kookmethoden te beschrijven. Bij barbecue worden rook en levend vuur gebruikt om verschillende soorten voedsel te koken. Rook is het belangrijkste element bij het barbecueën omdat het het eten een meer natuurlijke smaak geeft. Verschillende soorten vlees en groenten kunnen worden gebarbecued om de perfecte smaak te bereiken. Barbecuemethoden worden grotendeels bepaald door persoonlijke smaak en voorkeuren. Om de meest geschikte kookmethode voor uw behoeften te kiezen, moet u een professionele kok raadplegen.
Rook

Rook is een smaak die wordt geproduceerd door het verbranden van hout. De dikke, geruststellende geur wordt door vlees geabsorbeerd. Voedsel dat boven een vlam wordt gekookt, ontwikkelt een unieke, rokerige smaak. Je kunt zelfs vloeibare rook toevoegen aan marinades en voedingsmiddelen met het label ‘gerookt’. Vloeibare rook is een geweldige manier om een ​​rokerige smaak toe te voegen aan gegrilde gerechten zonder echt rook te gebruiken.
Directe warmtestraling

De theorie van koken met een barbecue is simpel: infrarood licht straalt warmte uit, maar er is geen fysiek contact tussen het hete voorwerp en de warmtebron. De stralingswarmte staat bekend als infraroodstraling en is de belangrijkste reden waarom houtskoolgrills en steaks op kleerhangers zo goed koken. Infrarood is een vorm van licht met een langere golflengte dan zichtbaar licht en bevindt zich net boven de nominale rode rand van het spectrum.
Indirect grillen

Indirect grillen is een van de meest populaire methoden voor het bereiden van gegrild voedsel. Indirect grillen is een methode waarbij voedsel wordt gekookt door lucht op te warmen die rond het voedsel circuleert zonder direct contact met de hete grill. Het kan zorgen voor een gelijkmatigere bereiding en minder kans op opflakkeringen. Omdat het voedsel langzaam kookt, verbranden of verkolen de druppels en sappen niet. Het kan zowel voor rundvlees als varkensvlees worden gebruikt.
Hele varken

Een heel varken voor barbecue is een hoofdbestanddeel van het Amerikaanse barbecuedieet, maar het is nog steeds enigszins ongebruikelijk buiten de zuidelijke Verenigde Staten. Terwijl andere regionale barbecuestijlen hun weg naar de kust hebben gevonden, is het hele varken een zuidelijke instelling die nog een wijdverbreide impact moet hebben buiten de Carolinas en Tennessee. Dat gaat echter veranderen. Hieronder staan ​​​​vijf restaurants die hele varkens serveren voor de barbecue.
Pastrami

Als je een vleesliefhebber bent, is pastrami barbecue een must-try! Dit klassieke broodje is veel lekkerder dan andere broodjes deli. Pastrami barbecue is niet alleen erg lekker, maar ook heel gemakkelijk te bereiden en een uitstekende introductie tot vleeswaren. Hieronder vindt u enkele tips om aan de slag te gaan met uw volgende barbecueproject. Lees verder om te leren hoe je pastrami kookt voor je vrienden. Je kunt het ook thuis proberen, want het gezouten vlees is gemakkelijk te vinden.
Pastramiborst

Als je je volgende barbecue een beetje pit wilt geven, probeer dan eens een bijgerecht van pastrami-brisketbarbecue toe te voegen. Deze vlezige traktatie is een geweldig alternatief voor de typische brisketsandwich. Brisket is een mager stuk rundvlees dat vaak enkele uren wordt gerookt. Het is ideaal voor een barbecue en de smaak wordt aangevuld met een vleugje koriander en mosterdzaad.
Runderborst

Een brisket is een veelzijdig vlees dat kan worden gerookt of gegrild. Terwijl varkensvlees de meest voorkomende keuze is voor barbecue ten oosten van de Mississippi, is rundvlees een populaire keuze in Texas. Borst is vochtig, rokerig en snijdt gemakkelijk met een vork. Het beste van barbecue runderborst is dat het relatief eenvoudig te bereiden is. Het enige wat je nodig hebt is een runderborst, wat plakjes ui en een barbecuesaus.
Varkensborst

Als u van barbecueën houdt, zult u genieten van de smaak van een goed gekookte varkensborst. Het is het beste om het op een lage temperatuur te koken, zodat het vlees malser is en het vet de beste smaak geeft. Om de perfecte smaak te krijgen, moet je de borst in een rookoven of op een grill roken. Om de perfecte rooksmaak te krijgen, kun je hardhouten houtpellets of elzenhoutsnippers gebruiken.
Ribben

Als je van slap, mals en verkoold vlees houdt, dan zijn BBQ-ribben de juiste keuze. Om de spareribs extra lekker te maken, kun je een klein beetje rook en een vleugje karamelisatie toevoegen. Als je echter een rookoven gebruikt, moet je het rookniveau laag houden, zodat de ribben sappig blijven. Hier zijn enkele tips om u te helpen geweldige barbecueribben te maken.
Varkenskoteletten

Als je ooit naar een familie-BBQ bent geweest, weet je hoe heerlijk barbecuevarkenskoteletten zijn. Het is een makkelijke manier om een ​​beetje extra smaak toe te voegen aan je rokerige karbonades. Om barbecuesaus te bereiden, combineert u een kopje ketchup, een half kopje geraspte ui, een of twee eetlepels worcestershiresaus en een scheutje gerookte paprika. Voeg vervolgens de karbonades toe aan een pan met antiaanbaklaag en laat ze daar een uur staan.