Er zijn verschillende manieren om uw tuin en terras te verfraaien zonder de bank te verslaan. Er zijn onderhoudsarme planten, containertuinieren, gezelschapsbeplanting en ontwerp met verhoogd bed. Hieronder heb ik een aantal tips voor het selecteren van de juiste planten op een rij gezet. Lees verder voor meer informatie! – Hoe u onderhoudsarme planten kiest?
Onderhoudsarme installaties

Voor degenen die van tuinieren houden, maar niet urenlang willen wieden, water geven of het blad van de planten die ze kweken willen onderhouden, zijn er veel gemakkelijk te kweken, onderhoudsarme planten voor je tuin en terras. Onderhoudsarme planten zien er het hele jaar mooi uit en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Kies uit vaste planten, langbloeiende struiken en struiken die droogte verdragen.
Tuinieren in containers

U kunt een dramatische look creëren met containertuinen door planten te combineren met duidelijke visuele kenmerken. Denk aan rozemarijn of een gedurfd bontkleurig siergras. De mogelijkheden voor containercombinaties zijn bijna eindeloos. Kies planten met aantrekkelijk blad en lange bloeiperiodes voor de meest indrukwekkende weergave. Hier zijn enkele tips om u te helpen een mooie, dramatische ruimte te creëren:
Gezelschapsbeplanting

Wanneer je bloemen en groenten in je tuin of terras gaat planten, kun je overwegen om ze naast elkaar te planten. Metgezel planten betekent het overdragen van de voordelen van de ene plant op de andere. De ene plant kan bijvoorbeeld ongedierte afstoten terwijl een andere ze aantrekt. Zo kun je een knoflook of ui naast je hogere planten planten voor extra bescherming tegen vliegende insecten. Deze planten beschermen je andere planten terwijl ze je terras en tuin onkruidvrij houden.
Ontwerp met verhoogd bed

Voor een tuin of terras is een verhoogd bed een prima oplossing. Het kan worden geprefabriceerd of gebouwd door u of een vriend. Verhoogde bedden zijn handiger en gemakkelijker te onderhouden dan vlakke bedden op de begane grond. Planten worden geplant in een dunne laag potgrond of gaas en worden bewaterd om te voorkomen dat ze verwelken. Blijf dan gewoon water geven en bemesten.
Verhoogd terrasontwerp

Wanneer u een verhoogde tuin en patio ontwerpt, moet u rekening houden met het uitzicht dat u hoopt te bereiken. U kunt een ontspannende oase creëren met een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. En vergeet niet om een ​​zithoek te voorzien, speciaal voor kinderen. U kunt een set Bertoia Diamond Chairs gebruiken om de zithoek te accentueren, terwijl het vasthouden van muren en metselwerk een meer formele uitstraling geeft.
Japanse esdoorn cultivar ‘Sango-kaku’

Opvallend is de koraalschors van de Japanse esdoorn ‘Sango-kaku’. De jonge twijgen lopen helder koraalrood uit en vervagen geleidelijk naar een lichtbruine kleur in de loop van twee tot drie jaar. Ondanks zijn kleine gestalte, kan hij een hoogte bereiken van maximaal 15 voet en is hij perfect voor tuin- en terrasomgevingen. Het diepgroene blad en de heldere koraalschors kunnen het hele jaar door een showstopper zijn.
Trellis-panelen

Trellis-panelen zijn een geweldige manier om privacy en een vleugje stijl toe te voegen aan uw terras of tuin. De meeste trellispanelen zijn gemaakt van hout, meestal grenen. Kies voor een langere levensduur hout dat is behandeld met een vlekbestendige afwerking. Onbehandelde ceder is ook een goede keuze, omdat het geen chemicaliën bevat en rotbestendig is. Als u een meer verfijnde Europese stijl wilt, kunt u kiezen voor smeedijzeren traliewerkpanelen. Het beste is dat hekjes verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.
Fonteinen

Er zijn volop keuzes voor fonteinen voor uw tuin en terras, en het kiezen van de juiste kan het verschil maken tussen een heerlijke buitenruimte en een lust voor het oog. Of u nu op zoek bent naar een traditionele fontein met ingewikkelde details, of iets moderners en milieuvriendelijker, er zijn veel opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meest populaire keuzes:
Windgongen

Als je op zoek bent naar een manier om wat ontspannende muziek toe te voegen aan je terras of tuin, dan is een windgong een geweldige manier om dat te doen. Windgong is gemaakt van zes muzikaal afgestemde buizen die een prachtig geluid creëren als de wind waait. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium en zijn gemaakt om roest en corrosie te weerstaan, dus ze zijn een uitstekende keuze voor gebruik buitenshuis. Bovendien zien ze er geweldig uit en voegen ze een vleugje klasse toe aan elke buitenomgeving.