De geschiedenis van tuinontwerp gaat terug tot het oude Egypte, toen Egyptische grafschilderingen rijen palmen en acacia’s uitbeelden. Evenzo waren Perzische tuiniertradities geworteld in het concept van de “paradijstuin”. Perzische invloeden werden in post-Alexander Griekenland uitgevoerd. Theophrastus, een vroege Griekse filosoof en botanicus, schreef over plantkunde. Epicurus had een eigen tuin waarin hij wandelde en schonk die aan Hermarchus van Mytilene. De Alciphron noemt ook privétuinen.
Geschiedenis

De geschiedenis van tuinieren gaat terug tot het oude Perzië en Egypte. Door de eeuwen heen hebben mensen tuinen gebruikt om hun nationale trots, genegenheid en wetenschappelijke wijsheid uit te drukken. De oudst bekende vorm van tuinieren is bostuinieren, dat begon in de prehistorie in met jungle begroeide rivieroevers. Naarmate de tijd verstreek, cultiveerden families deze tuinen en introduceerden ze beter aangepaste buitenlandse soorten. De vroegste moderne tuinen evolueerden echter als uitgebreide siertuinen en waren voorbehouden aan de rijken.

Gedurende de middeleeuwen werden tuinen aangelegd voor esthetische doeleinden. Egyptische grafschilderingen tonen bijvoorbeeld lotusvijvers omringd door rijen palmen en acacia’s. De oude tuintraditie van Perzië gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus. De hangende tuinen van Babylon worden beschouwd als een wereldwonder. Deze Perzische tuinen waren georganiseerd in rijen, vaak symmetrisch, en omgeven door een centrale as.
Voordelen

De gezondheidsvoordelen van tuinieren zijn talrijk. Verse producten kunnen erg duur zijn, vooral in het laagseizoen. Door een moestuin aan te leggen, kun je veel biologische producten eten die geen chemicaliën bevatten. Een ander gezondheidsvoordeel van tuinieren is dat je meer zelfvertrouwen krijgt. U kunt niet alleen een prachtige tuin cultiveren, maar u zult ook een gevoel van voldoening hebben als u uw planten ziet groeien.

Volgens één onderzoek heeft tuinieren de kracht om de stemming te stimuleren, angst te verminderen en de mentale helderheid te verbeteren. Er zijn meldingen geweest van patiënten met een depressie die een verbeterde stemming rapporteerden nadat ze tijd in een tuin hadden doorgebracht. In een ander onderzoek bleken de deelnemers een lager cortisolniveau te hebben, een teken van verminderde stressniveaus. Er is zelfs aangetoond dat tuinieren het risico op darmkanker en hartaandoeningen vermindert. Hoewel de gezondheidsvoordelen van tuinieren talrijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat deze voordelen niet voortkomen uit pure mentale inspanning.
Apparatuur

Je weet waarschijnlijk dat goed tuingereedschap duur is, maar je hebt geen groot magazijn vol gereedschap en gadgets nodig om te slagen. Kies in plaats daarvan voor hoogwaardige, duurzame stukken. Kies bij het kiezen van een hark bijvoorbeeld voor een stevig, goed gemaakt model. Het is vooral voordelig om er een te kiezen met een levenslange garantie. Voor mensen met een beperkt budget, overweeg een draagtas, die erg handig kan zijn om grond en onkruid te verplaatsen.

Een ander belangrijk apparaat is een handtroffel. Het is geweldig voor het opbreken van bosjes aarde, het graven van kleine gaten voor zaailingen en het ontwortelen van onkruid. Of u nu in een klein of een groot gebied werkt, u zult waarschijnlijk merken dat u regelmatig een troffelmachine gebruikt. Een duurzaam houten handvat en een stevig metalen blad zijn de beste keuze voor een instaptroffel.
Plaatsen om te beginnen

Je hebt misschien gehoord van gemeenschappelijke tuinen, maar weet niet waar je moet beginnen. In sommige gemeenschappen is het zelfs legaal om je eigen tuin aan te leggen. Identificeer allereerst speciale bronnen en talenten in uw gemeenschap. Misschien heb je een tuinder die je wil begeleiden, of misschien een groep enthousiaste mensen die van tuinieren houden en hun kennis willen delen. Veel beroepen vertalen zich naar vaardigheden die gunstig zijn voor gemeenschapstuinen.

U moet rekening houden met de hoeveelheid direct zonlicht die uw planten nodig hebben. De meeste planten gedijen het beste op vlak land of in de buurt van een gebouw met windbescherming. Zorg ervoor dat uw locatie dagelijks minimaal zes uur direct zonlicht krijgt. Hetzelfde geldt voor water geven en bemesten. Planten die veel water nodig hebben en vaak moeilijk te kweken zijn in schaduwrijke gebieden, kunnen het beste in containers worden bewaard, tenzij ze beschut tegen de wind. Als je eenmaal hebt besloten wat je in je tuin gaat verbouwen, moet je een locatie bepalen.