Als u begint met het maken van uw tuinontwerp, wilt u waarschijnlijk de basis in gedachten houden. Er zijn verschillende belangrijke gebieden waarmee u rekening moet houden, waaronder de grenzen van de tuin, beplanting, kleurenschema’s en reflecterende zwembaden. Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen. Als je eenmaal de basis hebt gekozen, ben je klaar om verder te gaan met complexere ontwerpideeën. Een tuin is immers een weerspiegeling van de eigenaar. En als u ze niet persoonlijk kunt zien, kunt u altijd een expert inhuren om ze er beter uit te laten zien.
Hardscape

In de industrie verwijst hardscape naar solide buitenmaterialen zoals beton, baksteen, steen en asfalt. Deze materialen worden vaak gebruikt voor paden, opritten, terrassen en vuurelementen. Een goede hardscape kan een grauwe achtertuin omtoveren tot een heerlijke buitenkamer. Gelukkig zijn er veel opties voor hardscapes, waaronder Belgard hardscapes, die betaalbare en duurzame alternatieven zijn voor natuursteen. Ze zijn ook gemaakt om jarenlang mee te gaan.
planten

De sleutel tot een succesvol plantontwerp is een goed begrip van de locatie. Naast een goede inventarisatie en analyse, moet de ontwerper rekening houden met het circulatiesysteem en de hardscape-materialen. Zodra deze zijn uitgedacht, kan het beplantingsontwerp beginnen. Na het bepalen van de hardscape-elementen, moet de ontwerper bepalen of de tuin een loopbrug nodig heeft of niet. Hardscape-materialen zijn permanent, dus het besluitvormingsproces begint daar. Het algehele ontwerp van een tuin moet een lust voor het oog zijn.
Kleurenschema’s

Overweeg bij het kiezen van een kleurenschema voor uw tuin hoe de kleuren zullen passen bij de planten die u hebt gekozen. Het kiezen van gebladerte met gele hints ziet er geweldig uit met diepblauwe of paarse bloemen. Variatie kan een tuin interessanter maken, maar te veel kan er overweldigend uitzien. Houd uw kleurenschema op drie of vier kleuren en u zult geen moeite hebben om een ​​aangename balans te vinden. Bezoek ons ​​kleurenwiel voor meer hulp.
Reflectie zwembaden

In tegenstelling tot conventionele vijvers, vangen reflecterende zwembaden het omringende uitzicht en reflecteren dit op het wateroppervlak. Als je naast een reflecterend zwembad zit, zie je je omgeving weerspiegeld in kristalheldere helderheid. U kunt overwegen om meerdere van deze zwembaden in uw landschapsontwerp op te nemen. Ze zijn een geweldige manier om een ​​speciaal architectonisch kenmerk te laten zien, zoals een luxe villa of poolhouse. Ze kunnen ook worden gebruikt om een ​​bijzonder uitzicht te laten zien, zoals een herfstluifel of een zwevende wolk.
Formeel versus informeel

De algemene classificatie van tuinen is formeel, informeel of naturalistisch. Of een tuin formeel of informeel is, kan het waargenomen herstellende potentieel van een ruimte beïnvloeden. Onderzoekers vroegen deelnemers om tuinen te beoordelen op grond van waargenomen herstellende waarde, visuele aantrekkingskracht, natuurlijkheid en informele vormgeving. Over het algemeen dachten de deelnemers dat meer informele tuinen een groter herstellend potentieel hadden dan meer formele of minder natuurlijke tuinen. Formele tuinen daarentegen werden als aantrekkelijker ervaren.
Siteplan

Een plattegrond is een blauwdruk voor het tuinontwerp dat u gaat maken. Het kan zwart-wit of kleur zijn en kan met de hand of digitaal worden geproduceerd. Deze tool legt het ontwerpconcept uit, evenals de circulatie en plaatsing van belangrijke sitecomponenten. Bij het beoordelen van een plan moet u de algemene tekenconventies en belangrijke vragen kennen. Hopelijk heeft dit artikel je de nodige informatie gegeven om je project te starten.