Als u ooit een hond hebt gehad, weet u dat het kieskeurige eters kunnen zijn. De meeste honden vinden het prima om dag in dag uit dezelfde maaltijd te eten, maar andere zullen hun eten weigeren en honger lijden tenzij ze krijgen wat ze willen. Deze kieskeurige eetgewoonten kunnen verontrustend zijn wanneer uw hond jong is en de juiste voedingsstoffen nodig heeft om te groeien. Als een hond niet goed eet, kan hij allerlei kwalen oplopen. Denk daarbij ook bij de hond aan artrose, vanwege het ontbreken van de juiste voedingsmiddelen. Als uw hond zijn neus optrekt bij elk nieuw voedsel dat u hem aanbiedt, is het tijd om actie te ondernemen voordat hij gewicht begint te verliezen. Hier is ons advies van experts over hoe u uw hond kunt helpen zijn kieskeurige eetgewoonten te overwinnen.

Wat is de oorzaak van de kieskeurige eetgewoonten van uw hond?

De kieskeurige eetgewoonten van uw hond kunnen worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen. Eén ding om te overwegen is het gehemelte van uw hond. Sommige honden houden gewoon niet van de smaak van bepaalde voedingsmiddelen, en ze weigeren om ze te eten. In dat geval moet u misschien een paar verschillende smaken proberen voordat u er een vindt die uw hond lekker vindt. Een andere mogelijke oorzaak van de kieskeurige eetgewoonten van uw hond is dat hij als pup niet genoeg variatie heeft gekregen.

Als uw hond is grootgebracht met slechts één soort voer, weet hij misschien niet welke andere soorten voer er zijn en hoe goed ze kunnen smaken. Dit maakt het moeilijk voor hem om zijn kieskeurige eetgewoonten op volwassen leeftijd te overwinnen. U moet ook nagaan of uw hond een medisch probleem heeft waardoor hij ongemak ondervindt bij het eten van droogvoer of natvoer met een hoog vetgehalte. Als dit het geval is, overleg dan met uw dierenarts voordat u iets verandert aan het soort voer dat u hem geeft – het kan gevaarlijk zijn voor zijn gezondheid en welzijn als u dit doet zonder eerst met een deskundige te overleggen.

Geef niet op! Wees geduldig en blijf proberen

Het kan frustrerend zijn om een kieskeurige hond te hebben en het is nog frustrerender als ze een nieuw voer weigeren. Maar, geef niet op! Honden kunnen aan nieuw voedsel wennen als u het blijft proberen en hem regelmatig verschillende gerechten aanbiedt. Het kan nodig zijn om het voer te mengen met hun normale maaltijd, omdat ze zo de smaak van het nieuwe voer leren kennen.

Probeer nieuwe smaken

Er zijn veel verschillende smaken hondenvoer, en als uw hond een favoriet heeft, is het misschien tijd om andere smaken te ontdekken. U kunt beginnen met het toevoegen van een klein beetje in de kom met hun gewone voer of het mengen in hun water. Dit zal ze een voorproefje geven om te zien of ze het lekker vinden, maar u moet nog steeds wat van hun favoriete smaak bij de hand houden voor het geval dat. Acana hondenvoer heeft een groot assortiment brokken en smaken. Probeer het eens!

Goed is belangrijk voor de gezondheid van de hond

U denkt misschien dat uw hond het goed met zijn eten kan vinden, maar misschien is het geen gezonde voeding voor hem. Honden hebben eiwitten en andere voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Als een hond een tekort aan voedingsstoffen ontwikkelt, zal hij gewicht gaan verliezen. En als hij gewicht verliest, zal hij minder willen eten omdat zijn maag leeg aanvoelt. De beste manier om dit te voorkomen is om uw hond elke dag kwaliteitsvoer te geven. Door zijn voeding aan te passen, krijgt hij de voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft voor een goede gezondheid, goede gewrichten en een gezond gewicht.