Vijvers voor thuis of in de achtertuin zijn een geweldige aanwinst voor elk huis. U kunt ze in uw achtertuin aanleggen, bij een hutje, of zelfs in de hoek van uw woonkamer! Ze voegen schoonheid, geluid en leven toe aan elke ruimte. Als u geïnteresseerd bent in het aanleggen van uw eigen vijver, bekijk dan deze blogpost. Daarin komt alles aan bod wat u moet weten over het aanleggen van een vijver in uw achtertuin en vindt u enkele prachtige voorbeelden. Zo ook de aanschaf van een hydrofoorpomp voor uw tuinvijver.

Wat is een hydroponische pompvijver?

Een hydroponische pompvijver is een watertuin waar planten worden gekweekt in een kunstmatig substraat met hun wortels ondergedompeld in voedselrijk water. Hij bevindt zich meestal in een gesloten container met een pomp die het voedingsrijke water laat circuleren. Ondanks de naam worden de plantenwortels niet ondergedompeld in het water, maar zweven ze boven het water. De pomp verplaatst het water en de voedingsstoffen naar de wortels van de planten door kleine gaatjes in de bodem van de bak. Waarom er een bouwen? Nou, veel hobbyisten vinden ze leuk omdat ze geen aarde nodig hebben, maar het is mogelijk om planten te kweken zonder gebruik te maken van hydroponie. Sommige mensen vinden ze ook leuk vanwege hun unieke uiterlijk en ontwerp. De volgende blog post bevat veel nuttige afbeeldingen en diagrammen over hoe je je eigen DIY hydroponische pomp vijver voor uw huis of tuin te bouwen: http://www.theplantgeekery.com/build-a-hydroponic-pump-pond/

Waarom een hydroponische pompvijver bouwen?

Hydropon pompvijvers zijn een unieke aanwinst voor elk huis of tuin. Ze kunnen worden geïnstalleerd in uw achtertuin, in de hoek van uw woonkamer, of op een andere locatie die u wenst. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk en ontspannend om naar te kijken, maar vormen ook een natuurlijke habitat voor wilde dieren zoals watervogels. Als u geïnteresseerd bent in het aanleggen van uw eigen vijver, lees dan dit blogbericht om alles te weten te komen wat u erover moet weten! Je komt te weten hoeveel tijd en geld het kost, en je vindt er ook enkele goede voorbeelden van. Als u op zoek bent naar iets ongebruikelijkers en interessanters, bekijk dan dit artikel over hoe u een DIY hydroponische pompvijver kunt bouwen!

Benodigde materialen voor het bouwen van een hydroponische pompvijver

-vijverfolie

-geraamte of planken van ten minste 5 voet lang

-Twee of drie platen triplex

-Compressor met een gatzaag hulpstuk

-Gatzaagboor

-Duct tape

-Groot vel plastic (minstens 8′ x 10′) -Stenen of rotsblokken voor de bodem van de vijver

-Boormachine (optioneel)

-Dichtingsproduct (optioneel)

Conclusie

Het bouwen van een hydroponische pompvijver is een geweldig doe-het-zelf project. Eerst moet je beslissen over de locatie van je nieuwe vijver. Wanneer u klaar bent om te bouwen, moet u een aantal pompen en buizen vinden, en deze vervolgens in de vorm van een cirkel in elkaar zetten. U moet ook beluchtings- en filtratiesystemen installeren, evenals lampen en filters. Als de bouw klaar is, kunt u de vijver vullen met water en zien hoe hij tot leven komt!

Keus te over bij Gardencenter Vincent. U kunt hier trouwens ook uw houtpellets kopen. Komt gerust eens langs.