Mensen die een eigen perceel cultiveren, vinden enorme voldoening in het verzorgen van hun gewassen en planten. Hun waardering voor hun tuinen verbetert ook met aandacht voor seizoensveranderingen. In dit artikel worden enkele methoden van tuinieren en de gezondheidsvoordelen van deze hobby uitgelegd. Het zal ook informatie verschaffen over het belang van gemeenschappelijk tuinieren en de voordelen voor lokale economieën. Dit artikel is geschreven voor zowel beginners als ervaren tuiniers. We hopen dat u het nuttig zult vinden. We hopen dat u net zoveel van tuinieren geniet als wij!
Planten kweken als onderdeel van de tuinbouw

Het kweken van planten als onderdeel van de tuinbouw omvat veel verschillende aspecten, van het telen van een paar variëteiten tot het telen van gewassen op grote velden. De term tuinbouw kent drie brede onderverdelingen, die elk een ander gebruik hebben. Siertuinbouw houdt zich bezig met planten die worden gebruikt voor landschapsarchitectuur en bloemisterij. Siertuinbouw omvat ook het kweken van fruitbomen en groenten voor menselijke consumptie. In feite zijn de twee soorten maïs dezelfde soort.

De grootste invloed op de plantengroei zijn de klimatologische omstandigheden, die essentieel zijn voor de tuinder. Het seizoensgebonden temperatuurbereik is belangrijk, omdat veel planten sterven als de temperatuur onder de 28 graden Fahrenheit daalt. Sommige planten verdragen echter koudere temperaturen en herstellen wanneer het warme weer terugkeert. Sommige planten hebben blootstelling aan seizoensgebonden koude temperaturen nodig om te kunnen gedijen. Daarnaast kunnen tuinbouwexperts patiënten met bepaalde aandoeningen helpen.
Methoden voor het kweken van planten

Veel soorten planten kunnen worden vermeerderd door stekken. Een stek is een deel van een plant dat van de ouderplant wordt verwijderd en zichzelf regenereert om een ​​nieuwe plant te creëren. De stek wordt vervolgens in de tuin of pot geplant. Nadat het een wortelstelsel heeft ontwikkeld, kan het in verschillende stukken worden verdeeld. Stekken van bijvoorbeeld een vaste plant kunnen apart geplant worden om meer planten te maken.

Verschillende tuinders bewaren zaad van hun eigen planten. Omdat zaad wordt gevormd door willekeurige bestuiving door insecten en natuurlijke middelen, is het resultaat niet altijd de plant die genetisch identiek is aan zijn ouder. Vooral hybride rassen zijn onvoorspelbaar. Zie UMaine Extension Bulletin #2750 voor informatie over het opslaan van seed. Je kunt instructies vinden over het bewaren van zaden uit de tuin bij je plaatselijke Extension-kantoor. In het volgende deel van dit artikel wordt besproken hoe u een zaailing kunt starten.
Gezondheidsvoordelen van tuinieren

De voordelen van zonneschijn zijn niet alleen beperkt tot ons lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat als je minstens 30 minuten per dag in de buitenlucht bent, je vitamine D-spiegel stijgt. We weten dat het krijgen van voldoende vitamine D ons lichaam helpt om ziekten te bestrijden. Een half uur buitenactiviteit geeft het lichaam voldoende vitamine D om veel ziektes te voorkomen. Het stimuleert ook het immuunsysteem, helpt bij spiersamentrekkingen en beschermt de botten tegen beschadiging. Bovendien helpt zonlicht het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie en kanker te verminderen.

De activiteit helpt ons ook te ontspannen en bestrijdt stress. In één onderzoek hadden mensen die aan tuinieren deden een lager cortisolniveau na 30 minuten buitenactiviteit. Een andere studie wees uit dat de bodemmicroben verband hielden met de menselijke gezondheid, emoties en mentale toestand. Bovendien rapporteerden kankerpatiënten die werden blootgesteld aan bodemmicroben dat ze minder stress, een betere mentale helderheid en een betere kwaliteit van leven ervoeren. Het is dus geen verrassing dat tuinieren een van de gezondste hobby’s is die er is.
Impact van tuinieren in de gemeenschap

Het onderzoeksteam is medio februari 2020 opnieuw gestart met het Seeding Plan met als doel de effecten van gemeenschapstuinieren op het dagelijks leven en ziektepreventie te onderzoeken. Ze voerden vragenlijstonderzoeken, gedetailleerde interviews en vergelijkende analyses uit. Het team heeft vastgesteld dat tuinieren niet alleen de toegang tot de natuur bevordert, maar ook de sociale interactie bevordert en helpt bij het verlichten van psychologische stress. Deze voordelen komen ook tot uiting in het toegenomen aantal gemeenschappelijke tuinen in de stad.

Het belangrijkste doel van deze studie is om de bestaande literatuur over de impact van gemeenschapstuinieren op de menselijke gezondheid systematisch te beoordelen. De auteurs zullen de omvang en verspreiding van het fenomeen bepalen, de belangrijkste kenmerken identificeren en de resultaten van verschillende onderzoeken analyseren. Ze zullen ook rekening houden met de subgroepen die op verschillende manieren kunnen worden beïnvloed door gemeenschapstuinieren. Zo zal de impact van community gardening op de fysieke en mentale gezondheid van volwassenen en kinderen afzonderlijk worden beoordeeld. Voor kinderen wordt het gemeten aan de hand van voedingspatronen en fysieke activiteitsniveaus.