Het valt niet te ontkennen dat de winter minder tijd buiten betekent. Maar dat betekent niet dat je een winterslaap moet houden tot het weer lente wordt. In feite zijn de koude en besneeuwde dagen de perfecte gelegenheid om nog meer met de natuur verbonden te raken en meer tijd in de buitenlucht door te brengen – alleen op kleinere schaal. Een hutje aan het meer is misschien niet meer de perfecte omgeving voor een middagwandeling of een avondpicknick, ga eens lekker goed ingepakt in je tuin zitten of ga naar het park,. Maar er zijn veel manieren om de natuur terug in ons leven te brengen tijdens deze koude maanden. Hier zijn wat tips van Eurofleur Tuincentrum over hoe u deze winter van het buitenleven kunt genieten.

Maak een wandeling

Omdat de dagen korter worden, kun je het beste gaan wandelen als het buiten nog niet donker is. De perfecte tijd is vroeg in de ochtend of laat in de middag als het warmer weer is en de zon fel schijnt. Hoewel het belangrijker is om te gaan als het warmer is, kunt u ook tijdens de wintermaanden van wandelen profiteren. Kom met het juiste schoeisel – warme, waterdichte schoenen en warme sokken. En vergeet niet om u warm aan te kleden – shirts met lange mouwen, een dikke broek en een warme winterjas met een capuchon. En vergeet niet een muts of sjaal te dragen om uw hoofd en nek tegen de kou te beschermen.

Kleed je goed aan en ga sterren kijken

Je hebt misschien het gevoel dat je tijdens de winter een aantal van de mooiste stukjes natuur mist, maar er is één ding dat nooit verandert: de nachtelijke hemel. Je kunt op koude avonden nog steeds naar buiten gaan om de sterren te zien – als je je maar goed inpakt. Er zijn veel plekken die ideaal zijn om sterren te kijken. Probeer eens een park in de buurt of een plek waar het donkerder is, weg van de stadsverlichting. Neem een vriend of twee mee, en je kunt ook een kampeertocht plannen om nog meer van de sterren te genieten.

Organiseer een openluchtspel

Waarom laat u uw kinderen niet naar buiten gaan om wat plezier te maken? U kunt een partijtje voetbal, een partijtje badminton of een partijtje voetbal organiseren met uw buren. Als het te koud weer is, kunt u altijd binnen spelen in een plaatselijke sportschool of sportcentrum. Organiseer een openluchtspel met uw kinderen of laat ze met vrienden op avontuur gaan. U kunt een natuurwandeling maken, een park in de buurt bezoeken of een wandeling maken over een pad in de buurt.

Ga goed ingepakt in je tuin zitten

Als je een tuin hebt, is dat een geweldige plek om naartoe te gaan om de natuur te waarderen tijdens de winter. Je kunt in je tuin gaan zitten, zelfs als het buiten koud is. Zorg er gewoon voor dat je warme kleding draagt en een kop warme thee in je handen hebt. Ga zitten en kijk hoe uw tuin met de seizoenen mee verandert. Je kunt zien hoe je bloemen bloeien in de lente en hoe ze verwelken in de zomer en de herfst. U kunt zien hoe de bladeren van kleur veranderen en in de herfst en winter op de grond vallen.

Kies daarbij voor Borek tuinmeubelen. Deze zijn van goede kwaliteit en zijn wintervast.

Koop een tuinhaard voor extra winterwarmte

Als je niet het geluk hebt om een tuin te hebben of niet de ruimte voor een open haard, kun je toch genieten van de warmte die een open haard brengt. Kweek binnenshuis een klein kruidentuintje of zet een potplant in de vensterbank. U kunt ook een kleine binnenhaard kopen of een kaars in een decoratieve pot plaatsen om warmte en licht in uw huis te brengen.

Kortom

De winter is een mooie tijd van het jaar, maar kan ook een beetje eenzaam zijn. Wat is een betere manier om mensen samen te brengen dan met een vuurtje in de achtertuin? Als u het geluk heeft een open haard te hebben, of zelfs ruimte voor een vuurplaats, kunt u overwegen om een buitenbijeenkomst te organiseren. Als u geen van deze dingen heeft, is een vuurschaal ook voldoende. Het is de perfecte manier om vrienden en familie samen te brengen terwijl u geniet van het weer. Kleed je warm aan, pak een paar warme drankjes in en geniet!