Ze zijn niet zo traditioneel, ze zijn niet zo geurig, en ze hebben niet dezelfde blijvende aantrekkingskracht als een echte kerstboom. Maar dat betekent niet dat nepbomen het overwegen niet waard zijn. Nepbomen zijn namelijk praktischer dan hun natuurlijke tegenhanger. Ze vereisen geen onderhoud (zoals het omhakken van de boom), zijn vuurbestendig en laten geen naalden wekenlang over je tapijt vallen, zodat je ze tot januari elke dag kunt opzuigen.

Nepkerstbomen zijn veel goedkoper

Echte bomen zijn duur. Afhankelijk van het type en de grootte, geef je tussen de 50 en 200 dollar uit aan een echte boom. Echte kerstbomen zijn een eenmalige uitgave, terwijl het kopen van een kunstkerstboom jaar na jaar opnieuw kunnen worden gebruikt. En als u een grote nepboom koopt, kunt u hem nog jaren gebruiken. Nepbomen gaan lang mee, vooral in vergelijking met echte bomen, die maar een paar weken meegaan. Als u voor een grote nepboom kiest, kunt u hem nog jaren gebruiken.

Nepkerstbomen vereisen geen onderhoud

Echte bomen moeten worden bewaterd en bemest, en ze laten vaak naalden vallen. Als u een echte boom binnen zet, kan uw huis naar een bos of een schuur ruiken, afhankelijk van het type boom dat u kiest. Echte kerstbomen ruiken niet zo lekker. En als je een echte boom niet verzorgt, gaat hij dood. Nepkerstbomen gaan niet dood en hebben geen water of ander onderhoud nodig. Het enige wat u moet doen is de standaard verwijderen en hem tijdens de wintermaanden op een veilige plaats opbergen.

Nepkerstbomen laten geen naalden vallen

Echte kerstbomen laten veel naalden vallen. U kunt ze opzuigen, maar ze vallen ook op uw tapijten, meubels en kleding. U kunt dit proberen te voorkomen door een standaard met een brede bodem te gebruiken, maar dan nog zal er onvermijdelijk een aanzienlijke hoeveelheid naalden op de vloer vallen. Hoewel echte kerstbomen heerlijk ruiken en erg feestelijk zijn, zijn ze ook een beetje een gedoe, vooral als je bedenkt hoeveel rommel ze kunnen maken. Nepbomen of vlaggenmast kerstbomen daarentegen laten helemaal geen naalden vallen.

Nepkerstbomen zijn brandveilig

Echte kerstbomen zijn brandbaar, dus u moet uw open haard of haardscherm gedurende de hele vakantieperiode open houden. Als een vonk van uw open haard op de boom terechtkomt, kan dat een brand veroorzaken die uw huis platbrandt. Begrijp me niet verkeerd: Echte kerstbomen zijn prachtig. Maar ze vormen ook een brandgevaar waar u rekening mee moet houden. U moet misschien uw open haard openhouden en de boom altijd in de gaten houden, wat niet erg handig is. Nepbomen zijn vuurbestendig, wat betekent dat ze niet in brand vliegen en je huis afbranden als je de open haard aanzet.

Conclusie

Echte kerstbomen zijn mooi, natuurlijk en feestelijk, maar ze zijn ook een beetje een gedoe. Je moet ze water geven, oppassen voor insecten en in de gaten houden of ze nog leven. Echte bomen hebben ook een korte levensduur: Je kunt ze maar een week of twee binnen houden. Daarna moet je de boom weggooien. Nepbomen zijn minder geurig en gaan minder lang mee dan echte bomen, maar ze zijn een stuk minder gedoe. Ze hebben geen onderhoud nodig en je kunt ze maandenlang binnen houden. Nepkerstbomen zijn in alle opzichten praktischer dan hun natuurlijke tegenhangers. Ze laten geen naalden vallen, zijn vuurbestendig en vergen geen enkel onderhoud. Je kunt ze gemakkelijk opzetten en weer afbreken, en ze ruiken niet naar een bos.