Als u op zoek bent naar onderhoudsvriendelijke ideeën voor landschapsarchitectuur voor uw tuin en terras, dan zult u blij zijn te weten dat er veel opties voor u zijn. Er zijn verschillende soorten bomen die uw tuin of terras de uitstraling van een veel groter pand kunnen geven. Architecturale groenblijvende planten zijn een uitstekende keuze voor kleine tuinen, omdat ze weinig onderhoud vergen en weinig tot geen onderhoud vergen. Denk aan dwerg Pinus mugo, stekelige phormium zoals ‘Jester’ of Phillyrea angustifolia. Op een beschutte plek kan een olijfboom prima staan. Als de ruimte krap is, zijn Japanse esdoorns ideaal. Cultivar ‘Sango-kaku’ heeft koraalrode jonge takken en fijn ingesneden blad dat in de herfst goudgeel wordt.
Verticaal tuinieren

Wanneer u uw verticale tuinproject start, wilt u planten selecteren die tolerant zijn voor verschillende groeiomstandigheden. Kies kruiden die minder licht nodig hebben, zoals rozemarijn, munt en basilicum. Kies vaste planten zoals salie en munt voor een langdurige kleur en geur. Houd er ook rekening mee dat sommige planten meer zonlicht nodig hebben dan andere, dus kies planten die gedijen bij indirect licht. Als je in een schaduwrijke omgeving woont, wil je misschien planten zoals nicotiana en jasmijn kiezen, die minder licht nodig hebben dan planten die dat wel doen.
Planten in containers

Denk bij het planten in containers aan de regel “juiste plant, juiste plaats”. Met andere woorden, de voorwaarden die ze nodig hebben, zijn vergelijkbaar met wat de planten die u kiest in de grond zullen ontvangen. Bedenk hoeveel licht en water ze nodig hebben en hoeveel kunstmest ze nodig hebben. Niet-overeenkomende planten zullen niet gedijen en slecht presteren. Houd ook rekening met de grootte van de container. Containers die te klein zijn voor het wortelsysteem van de plant zullen de groei belemmeren, en containers die te groot zijn zullen een ruimte creëren waar de plant te snel zal groeien.
Een centraal punt creëren

Een tuin of terras heeft veel potentiële kenmerken en kan de perfecte plek zijn om een ​​favoriet object te laten zien. Of het nu een waterornament of een specimenplant is, een brandpunt kan uw ruimte doen opvallen en de aandacht trekken. Hier zijn enkele ideeën voor een centraal punt:
Bloemen planten

Bij het planten van bloemen in een tuin of terras komen verschillende stappen kijken. Voordat u een bloem plant, moet u het gebied voorbereiden. Verwijder onkruid of vuil en verwijder alle oude mulch. Bereid de grond voor op het planten door onkruid weg te harken. Als uw gebied mulch heeft, kunt u het in plantgebieden verdelen. Mulch zorgt ervoor dat onkruid en andere vegetatie niet kunnen groeien. Het planten van bloemen in een tuinbed is veel gemakkelijker als je het gebied hebt voorbereid.
Een levend kunstwerk maken

Als u een levend kunstwerk in uw tuin en terras wilt creëren, heeft u veel mogelijkheden. De sleutel is om een ​​stijl te vinden die bij uw huis past en deze vervolgens in uw ruimte op te nemen. U kunt bijvoorbeeld een sculptuur gebruiken die eruitziet alsof hij op water drijft. Om dit effect te bereiken, kun je hangende nierwiet planten, die eruitziet als zwevend. Een grote roze tulp zal de vorm van het beeld aanvullen. Je moet ervoor zorgen dat de fundering van je terras of tuin het gewicht van je sculptuur kan dragen. Indien nodig moet u mogelijk technische ondersteuning overwegen.
Groenten planten

Je kunt verschillende soorten groenten planten in je terras of tuin, maar de grond moet wel vochtig en goed gedraineerd zijn. De meeste groenten zijn eenjarigen, maar er zijn een paar uitzonderingen, zoals asperges. In tegenstelling tot eenjarige gewassen hebben vaste planten veel zonlicht nodig en een langer groeiseizoen. Gelukkig zijn potgronden verkrijgbaar bij uw plaatselijke tuincentrum, en de meeste zijn biologisch. Kies er een met een hoog percentage organisch materiaal om je groenten te helpen groeien.