Hoe u uw tuin en terras er prachtig uit laat zien! Voordat u beslist welke planten u in uw tuin wilt plaatsen, moet u rekening houden met de beschikbare ruimte, de hoeveelheid zonlicht en de behoefte aan water. Als je een binnenlook wilt creëren, kun je proberen een donker geverfde muur te gebruiken. Zo oogt uw tuin meer als een interieur dan als een mooie buitenruimte. Je kunt ook buitenmeubels toevoegen, zoals Bertoia Diamond Chairs.
Planten

Er zijn veel planten die een prachtige toevoeging zijn aan je tuin en terras. Planten zoals de gouden bamboe zijn geweldig voor privacy. Deze planten groeien snel en zijn hitte- en droogtetolerant. Ze trekken ook vlinders aan. Of het nu in een hangende mand, bloembak of container is, deze kleurrijke planten kunnen een vleugje kleur toevoegen aan je border. Als je een terras hebt, zorg er dan voor dat je plantenbak in de volle zon staat.
containers

Houd er bij het kiezen van een container voor uw planten rekening mee dat deze zwaar zal zijn als deze eenmaal is gevuld met aarde. Dit maakt het noodzakelijk om het van locatie naar locatie te verplaatsen voordat u begint met planten. Kies een site die ‘s ochtends zonlicht krijgt, omdat deze vocht beter vasthoudt dan een locatie die ‘s middags schaduw krijgt. Idealiter staan ​​containers op een terras of veranda en krijgen ze op zijn minst wat middagzonlicht. Houd echter ook rekening met het type grond dat u van plan bent te gebruiken. Kies bijvoorbeeld een pot zonder aarde voor je vetplanten, omdat ze moeten kunnen ademen.
Zonlicht

Om te bepalen hoeveel zonlicht een plant bereikt, moet u eerst de soorten zonlicht begrijpen. Over het algemeen heeft een plant volle zon, halfzon en schaduw nodig om goed te kunnen groeien. Dezelfde principes zijn van toepassing op alle soorten planten. Als je een tuin of terras kunt plannen om zoveel mogelijk schaduw te bieden, zullen de planten in die omgeving het beste groeien. De hoeveelheid licht in een tuin of terras is afhankelijk van het type plant.
Water geven

Het water geven van tuin- en terrasplanten vraagt ​​om een ​​oordeel. Over het algemeen wordt de helft van de waterbehoefte van planten opgenomen in de bovenste helft van de wortelzone. Daaronder blijft de grond droog. Wil je bodemziektes voorkomen, overweeg dan druppelirrigatie. Deze methode is het meest effectief bij extreme weersomstandigheden. Afhankelijk van het type plant, het seizoen en het grondtype kan diep water nodig zijn. Als druppelirrigatie niet mogelijk is, overweeg dan andere methoden om uw planten water te geven.
Ingebouwde bank

Een inbouwbank is een uitstekende manier om een ​​comfortabele zithoek in uw tuin of terras op te nemen. Ingebouwde zitplaatsen buiten zijn ideaal voor het houden van grote buitenbijeenkomsten. Deze banken kunnen worden ontworpen om te integreren met vuurkorven en plantenbakken, terwijl ze het uitzicht op het landschap maximaliseren. Sommige banken zijn circulair van ontwerp, terwijl andere lineair zijn om beweging en sociale dynamiek te bevorderen. De materialen die u gebruikt om uw ingebouwde bank te bouwen, kunnen variëren van tegel tot hout.
Verticaal tuinieren

Het kweken van planten in plastic containers is een goede manier om een ​​verticale tuin te beginnen, maar je moet niet vergeten dat plastic veel sneller uitdroogt dan natuurlijke plantenbakken, zoals steen of terracotta. Plastic containers zijn ook gemakkelijker te onderhouden omdat ze de grond niet zo veel laten uitdrogen. Een natuurlijke plantenbak zoals terracotta geeft de planten de juiste hoeveelheid vocht en voedingsstoffen die ze nodig hebben. Bovendien zien ze er prachtig uit!
Schuifdeuren

Schuifdeuren voor tuin en terras zijn een uitstekende manier om uw huis te openen, zonder de stevigheid en het hoge onderhoud van traditionele draaideuren. Deze deuren zijn ook vaak gemakkelijk te openen en te sluiten en zijn niet gevoelig voor breuk. Tuindeuren hebben sloten en sloten die niet zo veilig zijn als die op standaard deuren. Bovendien laten deze deuren minder licht binnen dan openslaande deuren.
Plantenbakken

Er zijn verschillende betaalbare plantenbakken beschikbaar. Als je je terras of tuin een upgrade wilt geven, kun je een plantenbak op wielen overwegen. Deze zijn handig voor draagbaarheid en ondersteunen verticaal tuinieren. Sommige plantenbakken hebben zelfs ingebouwde hekjes voor privacy. De Pioneer Woman kan een kleine commissie ontvangen over de verkoop van bepaalde producten. Lees verder om te ontdekken welke soorten plantenbakken het beste bij jouw ruimte passen.
Hardscaping

Een goed ontworpen terras of tuin kan uw plezier in uw achtertuin aanzienlijk vergroten. Het gebruik van hardscape-elementen, zoals keermuren, vuurkorven, grillranden en pergola’s, kan uw tuin aantrekkelijker en comfortabeler maken om tijd door te brengen. Hardscapes kunnen een geweldige manier zijn om het uiterlijk van uw buitenruimte te verbeteren, en ze kunnen gebruikt om lelijke plekken te verbergen. Ongeacht uw smaak, er zijn veel soorten hardscapes die u kunt kiezen om uw terras of tuin aan te vullen.